Studiu: Femeile conduc predominant afaceri în sănătate și asistență socială

În România, reprezentantele sexului frumos conduc predominant afacerile din sănătate, asistenţă socială şi alte servicii.

Potrivit unei analize realizate de compania de servicii financiare KeysFin, dată publicității de Ziua Internațională a Femeii, doamnele și domnișoarele sunt aproape pe picior de egalitate cu bărbaţii în domenii precum învăţământ, intermedieri financiare, comerț și turism.

Studiul mai arată că tot mai multe românce intră în afaceri. Peste 200.000 de firme au cA acţionari majoritari doamne și domnișoare, în creștere cu 40 de mii față de anul trecut. Majoritatea au terminat o facultate, iar vârsta medie este de 44 de ani. În general, firmele pe care le conduc au trei salariaţi şi o cifră de afaceri de până în jumătate de milion de lei.

Cele mai multe dintre femeile de afaceri locuiesc în Capitală, unde sunt înregistrate peste 47 de mii de firme. La nivel național, peste jumătate din companiile din sănătate și asistență socială sunt conduse de doamne. Femeile au afaceri și în învăţământ, intermedieri financiare, activităţi profesionale, hoteluri şi restaurante.

Comerţul cu amănuntul este domeniul cel mai atractiv pentru ele. Mii de femei au magazine de îmbrăcăminte sau saloane de înfrumusețare.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS