Studiu: Facebook va pierde 80 la suta dintre utilizatori

Studiu a fost realizat de Universitatea Princeton din Statele Unite ale Americii.

Dezvoltarea Facebook va ajunge la un sfârșit rapid, la fel cum se întâmplă în cazul bolilor care se răspândesc imediat, însă dispar la fel de repede, susțin cercetătorii de la Universitatea Princeton, care se folosesc de modelul bolilor pentru a determina ciclul de viață al rețelelor sociale, relatează The Time.

Aceste modele pot fi folosite pentru a înțelege comportamentul utilizatorilor de rețele sociale, au precizat experții din cadrul Departamentului de Inginerie Mecanică și Aerospaţială, în studiul publicat recent.

Specialiștii au spus că renuntarea la reteaua de internet necesită, ca în cazul bolilor, interacțiunea cu un individ sănătos, în cazul nostru fiind vorba despre o persoană care nu foloseste Facebook.

Astfel, cercetătorii estimează că Facebook se va confrunta cu un declin rapid, care va duce la pierderea a 80% dintre utilizatori în perioada 2015 – 2017. Aceștia își vor pierde interesul de-a lungul timpului, îndemnați de prietenii lor care nu au un cont sau care au renunțat la el.