STUDIU: Cumpărăturile de Crăciun se mută în fața tastaturii

Un studiu realizat recent arată că tot mai mulți români intenționează să cumpere online cadourile de sărbători. Suma medie alocată în acest sens se ridică la 190 de euro.

 

Potrivit studiului realizat de DPD Group, bugetul românilor care preferă să cumpere online cadourile de Crăciun este identic cu cel al belgienilor și dublu față de cel alocat de croați.

Au fost analizate 21 de țări, iar România se află la jumătatea clasamentului după suma medie pe care vor să o cheltuiască online de Crăciun. Peste Olanda, Polonia, Portugalia sau Ungaria

În România, cei mai entuziaști cumpărători online sunt bărbați, cu o pondere de 54% din total. Același sonaj arată că 43% dintre românii care vor cumpăra online, vor aloca anul acesta sume mai mari pentru cadouri.

Topul darurilor online pe care vor să le pună românii sub brad  este dominat de produse de înfrumusețare și îngrijire, jucării și haine, spre deosebire de restul europenilor care pun mai mult accent pe jucării.

Cel mai adesea, românii cer ca livrările să se facă la domiciliu, opţiune solicitată în 82% din cazuri.  În România, studiul a fost realizat în perioada 19 septembrie – 7 octombrie, pe un eşantion de 1.017 respondenţi.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS