Confidenţialitate

Studiu: Covid 19, factor de stres pentru 35% dintre angajații români | AUDIO

Unul din doi angajaţi români recunoaşte că starea lor psihică a avut de suferit de la declanșarea pandemiei de Covid 19. Impunerea măsurilor stricte, dar necesare, de prevenire a răspândirii noului coronavirus sunt un factor major de stres pentru 35% dintre respondenţiu unui studiu Best Jobs.

Nevoiţi să lucreze de acasă o perioadă mai lungă de timp, mai bine de 42% dintre intervievaţi au perceput sarcinile de serviciu extrem de stresante şi dificile în această perioadă, în timp ce pentru 28% activitatea s-a desfăşurat normal, fără să se fi simţit presaţi .

Pentru a-şi păstra o stare mentală bună, 32% dintre respondenţii s spun că s-au odihnit şi s-au relaxat mai mult, 25% au făcut plimbări lungi în aer liber.

Anxietatea şi stresul în raport cu pandemia, cu starea lor de sănătate şi a celor dragi sau cu situaţia incertă de la locul de muncă i-a determinat pe aproape 17% dintre angajaţii care au răspuns la sondaj să ceară şi ajutorul unui specialist pentru a-şi menţine sănătatea psihică.

Sondajul Best Jobs a fost efectuat în perioada 20 septembrie – 1 octombrie 2020, pe un eşantion de 1.263 de utilizatori de internet.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu