Confidenţialitate

Studiu: Cât costă produsele tradiționale prin lume. Gâsca la cuptor din Germania, cea mai scumpă, sarmalele, cele mai ieftine

Gâsca la cuptor din Germania este cea mai scumpă masă festivă de Crăciun, în timp ce sarmalele româneşti sunt cele mai ieftine. Este rezultatul unei cercetări recente. Sondajul a fost realizat în 12 țări de pe 3 continente de o platformă de investiții.

Mâncarea festivă tipic germană, friptură de gâscă şi garnituri, inclusiv şuncă, mere şi ceapă, va costa aproape 67 de euro pentru a hrăni o familie de patru persoane.

Numai 3 kg de piept de gâscă costă aproape 57 de euro.

Familiile spaniole  vor plăti anul acesta puțin peste 60 de euro pentru a mânca de Crăciun curcan cu mere, stafide şi ceapă.

În clasamentul costurilor pentru masa de Crăciun, realizat în 12 ţări, după Germania și Spania, care ocupă primele două locuri, al treilea cel mai scump meniu ar fi în Italia, aproape 50 de euro –  Tortellini în supă.

În Regatul Unit al Marii Britanii, pentru o cină tradițională, curcan şi garnituri clasice, familiile vor trebui să plătească 33 de euro.

Între cele mai puțin costisitoare meniuri ar fi cel românesc, arată sondajul.

Sarmalele cu mămăligă, cu smântână şi ardei iute şi cozonacul făcut în casă ar costa o familie de patru persoane 26 de euro.

Datele au fost colectate între 21 şi 24 noiembrie.

Meniurile au fost realizate pentru o familie de patru persoane cu ingrediente procurate de la supermerket.

Foto: Shutterstock

Citește și: Zi specială la Târgul de Crăciun pentru copiii cu dizabilități senzoriale. Muzica se va auzi în surdină iar jocurile de lumini vor fi închise