Confidenţialitate

STUDIU: Care sunt cuvintele cel mai des folosite de recrutori pentru a găsi candidați

Deși numărul de candidați disponibili în piață a crescut considerabil în ultimul an, pentru anumite poziții cheie sau acolo unde este nevoie de un număr mare de candidați într-o perioadă scurtă de timp, pentru recrutori poate fi în continuare dificil să găsească persoanele cele mai potrivite pentru joburile pe care le au deschise, potrivit unei analize eJobs.

Cuvintele cheie cel mai des folosite de către specialiștii în resurse umane care au căutat CV-uri în baza de date eJobs, în ultimul an, au fost ”call center”, ”customer support”, ”java developer”, ”sales”, ”accountant”, ”technical support” sau ”germană”.

”Pe de o parte, aceste cuvinte ne arată care este dinamica pe piața muncii și unde anume este nevoie de candidați, pe de altă parte, sunt informații importante pentru cei care își caută un loc de muncă pentru că au indicii despre cum să își construiască CV-urile astfel încât să fie mai ușor de găsit de angajatori. Nu este o surpriză faptul că vedem căutări active pentru domenii precum call center, vânzări sau IT pentru că, așa cum știm, au continuat să aibă nevoie de oameni indiferent de contextul pieței”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

După germană, franceza este a doua cea mai căutată limbă străină, urmată, la distanță destul de mare de spaniolă și italiană. Vorbitorii acestor limbi străine sunt căutați atât pentru joburile din țară, în domenii precum call-center sau customer support, dar și de către angajatorii din străinătate, care, în ultimul an, au fost extrem de interesați de candidații din România.

”Sunt mulți candidați care își actualizează CV-urile doar atunci când sunt presați să își schimbe jobul, însă trebuie să știe că ei își cresc șansele de a primi o ofertă de angajare dacă au în permanență CV-ul adus la zi. Cu alte cuvinte, orice promovare, orice schimbare de departament, orice limbă străină nou învățată sau abilități nou dobândite ar trebui să fie trecute în CV-urile pe care le-au folosit de-a lungul timpului pentru a aplica prin intermediul platformelor de recrutare”, explică Bogdan Badea.

FOTO: unsplash