Confidenţialitate

STUDIU. Aproape 60% dintre angajații români își aglomerează concediile pe timpul verii | AUDIO

Aproape 60% dintre angajaţii români îşi aglomerează vacanţele pe timpul verii. Este concluzia unui sondaj realizat de o platformă care publică anunțuri de angajare. Salariații români își programează concedii de 5 până la 10 zile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape 60% dintre angajaţi aşteaptă vara pentru a-şi plănui concediul şi îşi rezervă între 5 şi 10 zile libere în această perioadă.

În percepţia angajaţilor români, volumul de muncă a crescut anul acesta, amplificând nevoia de timp liber. Potrivit sondajului, 57% dintre respondenţi spun că au muncit mai mult în comparaţie cu anul trecut, iar 30% consideră că solicitările sunt la fel.

Nevoia de linişte şi relaxare este principalul motiv pentru care îşi iau concediu, declară 63% dintre participanţii la sondaj.

Urmează – dorinţa de explorare, aventură şi experienţe inedite (31%) sau concediu pentru rezolvarea unor chestiuni administrative sau gospodăreşti (22%).

Perioada verii este asociată în mod tradiţional concediilor, iar traficul de la graniţe confirmă acest lucru

Astfel, în ziua de 12 august a fost înregistrat recordul acestui an, de aproximativ 600.000 de oameni care au intrat sau ieşit pe teritoriul ţării noastre, potrivit datelor Poliţiei de Frontieră.

Sondajul a fost realizat în perioada iulie-august, pe un eşantion de 956 de utilizatori de internet de platforma Bestjobs.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Reducerile de preț aplicate în prima săptămână de la intrarea în vigoare a Ordonanței pentru Plafonarea Adaosului Comercial | AUDIO