Confidenţialitate

Reducerile de preț aplicate în prima săptămână de la intrarea în vigoare a Ordonanței pentru Plafonarea Adaosului Comercial | AUDIO

De la aproape 4 lei pentru un kilogram de roșii până la 7 lei pentru un kilogram de struguri – Sunt reducerile de preț pe care unele magazine le-au făcut în prima săptămână de la intrarea în vigoare a Ordonanței pentru Plafonarea Adaosului Comercial. Și carnea s-a ieftinit, însă ceva mai ușor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Prețurile medii ale alimentelor de bază vizate de Ordonanța privind Plafonarea Adaosurilor Comerciale au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din luna august comparativ cu luna iunie în marile rețele comerciale, arată datele analizate de Consiliul Concurenței.

Cele mai mari scăderi de prețuri s-au înregistrat la fructe și legume: prețul roșiilor a scăzut cu aproape 44%, de la 8 lei pe kilogram la 4 lei și 50 de bani.

Strugurii costă mai puțin cu circa 38%, de la 17 la 10 și 50 de bani pe kilogram, iar ardeii, cu 32%. Reduceri de preț au fost înregistrate și la cartofi, ceapă, prune, pepene și morcovi.

Reduceri ușoare s-au înregistrat și la carne. Tacâmurile de pui s-au ieftinit cu 10%, aripile de pui cu 6%, adică aproximativ un leu pe kilogram, la fel și pulpele.

Pentru a lupta cu inflația, Guvernul și magazinele au întocmit o listă de 14 alimente de bază pentru care este limitat adaosul comercial pe întreg lanțul de distribuție pe o perioadă de trei luni.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Creștere de peste 1,5% în primele 6 luni ale anului 2023 pentru economia României | AUDIO