Confidenţialitate

Studiu: Apa îmbuteliată conține de 100 de ori mai multe particule de plastic decât au estimat anterior cercetătorii | AUDIO

Apa îmbuteliată conţine și de o sută de ori mai multe particule de plastic… decât se estimase până de curând, este rezultatul unui studiu prezentat în revista Academiei americane de Științe, date preluate de agenția de știri France Presse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Echipa de oameni de știință care a publicat recentul studiu în revista Academiei americane a folosit o tehnică nouă, cu lasere. Au fost testate trei mărci de apă, fără ca mărcile să fie anunțate.

Au numărat, în medie, între 110.000 şi 370.000 de particule pe litru, dintre care 90% s-au dovedit a fi nanoplastice.

Cel mai frecvent tip de particule de plastic a fost nailonul – care poate proveni de la filtrele de plastic folosite pentru purificarea apei… urmat de tereftalatul de polietilenă (PET), din care sunt fabricate recipientele.

Nanoplasticele sunt particule atât de mici încât pot pătrunde în sistemul circulator şi, prin urmare, chiar şi în organe, inclusiv în creier şi în inimă.

Oamenii de știință au declarat că ar vrea să testeze și apa de la robinet, care conţine şi ea microplastice, dar despre care se consideră că în cantităţi mai mici.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ariciul vest-european, numit ”Animalul anului 2024”. Specia este pe cale de dispariție după restrângerea habitatului natural | AUDIO