Confidenţialitate

STUDIU: 78% dintre angajați vor să lucreze 4 zile pe săptămână. Care este temerea lor legată de acest program? | AUDIO

8 din 10 angajați și-ar dori să lucreze numai patru zile pe săptămână. Totuși, se tem de un program zilnic de 10 ore, arată un sondaj realizat de o platformă de recrutare.

Un proiect de lege a fost depus în Parlament pentru a reglementa și în România săptămâna de lucru de numai patru zile. 78% dintre angajaţi sunt deschişi să lucreze doar 4 zile pe săptămână şi cred că acesta este un moment foarte bun pentru adoptarea săptămânii mai scurte de lucru, arată sondajul BestJobs. Dar jumătate spun că ar putea avea probleme cu programul de lucru de 10 ore pe zi și cu volumul de muncă.

Bărbat care muncește la laptop, la birou.

Sursa foto: Unsplash / ConvertKit

Cum vor românii să facă în ziua liberă?

Ce ar face în noua zi liberă? Cei mai mulți angajați spun că o vor dedica activităților în familie sau problemelor administrative pentru care nu au timp în celelalte zile.

Metodologia studiului

Sondajul a fost efectuat în perioada 02 – 24 martie pe un eşantion de 1113 utilizatori de internet din România.

Islanda, Belgia, Spania, Marea Britanie și Japonia sunt doar câteva dintre țările care au testat sau urmează să implementeze programul de lucru de 4 zile pe săptămână.

Sursa foto: Unsplash / Christopher Gower

Citește și: Ciucă și Câciu explică de ce amânarea plății ratelor nu se află în pachetul de măsuri economice și sociale „Sprijin pentru România”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.