Confidenţialitate

STUDIU | 40 la sută dintre români și-au propus să își schimbe locul de muncă în 2020

40 la sută dintre români și-au propus pentru acest an să își schimbe locul de muncă, iar o treime dintre angajați speră să obțină o mărire salarială.

Doar 7 la sută dintre salariații români sunt mulțumiți de cât câștigă în prezent – reiese dintr-un studiu realizat de platforma de recrutare eJobs.

Pe lângă mărirea salarială, aproape un sfert dintre participanții la studiu și-ar dori un loc de muncă mai aproape de casă, iar alți 20 la sută dintre angajați și-au trecut pe lista dorințelor pentru acest an dezvoltarea profesională.

Cei care intenționează să își păstreze locul de muncă ar vrea să reducă sau chiar să elimine orele lucrate peste program și să fie implicați în proiecte mai mari. O treime dintre angajați așteaptă o promovare – mai arată studiul Ejobs.

Doi din 10 români și-au propus să își îmbunătățească relația cu colegii de echipă și cu managerul direct.
Doar o persoană din 10 crede că salariul său va crește anul acesta cu 50 la sută, în vreme ce majoritatea se așteaptă la mici ajustări salariale, în funcție de inflație sau majorări cu cel mult 20 la sută.

De altfel, principala nemulțumire a angajaților români în ceea ce privește anul trecut, se referă la faptul că nu au obținut o mărire salarială.

Un sfert dintre cei chestionați au fost dezamăgiți că nu au reușit să găsească un loc de muncă, în vreme ce sub 20 la sută au fost nemulțumiți că nu au fost susținuți de compania la care lucrează să se dezvolte din punct de vedere profesional. La capitolul nemulțumiri – mulți și-au dorit deschiderea propriei afaceri, dar nu au reușit.

Studiul a fost realizat în perioada 1-27 decembrie 2019, pe un eșantion de 1120 de persoane.