Confidenţialitate

Studenții vor sesiza Avocatul Poporului cu privire la eliminarea gratuității la transportul cu trenul | AUDIO

Studenții spun că vor sesiza Avocatul Poporului, nemulțumiți că Guvernul le-a eliminat gratuitatea la transportul cu trenul.

Ei speră că Avocatul Poporului va ataca la Curtea Constituțională ordonanța de urgență prin care Guvernul a înlocuit gratuitatea la transportul cu trenul cu o reducere de 50%.

Maria Alexandra Druțu, președintele Ligii Studenților din Iași:

„Decizia de a sesiza Avocatul Poporului vine ca urmare a reacției studenților, care nu sunt de acord cu eliminarea gratuității transportului cu CFR. Nu se justifică urgența și nu există un temei legal pentru care să fie dată această ordonanță de urgență.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Studenții sunt nemulțumiți și că, pentru a beneficia de reducerea la transportul pe calea ferată,  se va reveni la limita de vârstă de 26 de ani, care exista și înainte de 2017:

„Noi am militat pentru o limită de vârstă ceva mai mare decât 26 de ani. Dreptul de a avea o educație sănătoasă nu cred că depinde de vârsta pe care o poate avea studentul.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Florin Cîțu a explicat că în majoritatea țărilor europene, studenții beneficiază de reduceri la transportul pe calea ferată între 25 și 75% și că nu vede ‘’un capăt de țară’’ în eliminarea gratuității la călătoria cu trenul.