Confidenţialitate

Studenții nu mai călătoresc gratuit cu trenul spre orice destinație. Ordonanța Guvernului, modificată în Parlament

Ordonanța Guvernului prin care studenții circulă gratuit cu trenul de la 1 februarie a fost modificată în Parlament, în comisia de specialitate din Senat.

Aleșii s-au răzgândit și au decis ca studenții să călătorească gratuit cu trenul doar între localitatea de domiciliu și cea în care studiază.  Gratuitatea a fost însă extinsă și pentru liceeni.

Ne aducem aminte, recent, sute de studenți din Cluj au venit la București cu trenul pentru a protesta împotriva Guvernului, în Piața Victoriei.

Modificările au fost făcute în comisia pentru buget a Senatului.

Aleșii au avizat favorabil ordonanța Guvernului, dar au adoptat un amendament care prevede că studenții pot călători gratuit cu trenul numai între localitate de domiciliu și cea în care frecventează cursurile.

Un alt amendament prevede însă călătorii gratuite cu trenul și pentru elevii de liceu.   De precizat că votul final privind aceste amendamente va fi dat în plen, avizul comisiei fiind unul consultativ.

Amintim, de la 1 februarie, studenții pot călători gratuit cu trenul, la clasa a II-a.

Ulterior,  CFR a precizat că studenţii trebuie totuși să aibă asupra lor un bilet de călătorie valabil pe care-l pot obține gratuit.

În acest fel, Compania Feroviară poate evita supraaglomerarea garniturilor și poate deconta călătoriile tinerilor la Ministerul Transporturilor.