Studenţii la medicină în Cluj-Napoca declaraţi indezirabili în România au fost expulzaţi

Cei doi studenţi la medicină în Cluj-Napoca declaraţi indezirabili în România, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, au fost expulzaţi, pe numele lor fiind instituite consemne de nepermitere a intrării în ţară pe o perioadă de 10 ani.

„Poliţiştii de imigrări au depistat doi cetăţeni germani, declaraţi indezirabili. Aceştia au fost îndepărtaţi de pe teritoriul României”, anunţă Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

Este vorba despre un bărbat şi o femeie, în vârstă de 23 de ani, respectiv 21 de ani. Poliţiştii i-au îndepărat pe cei doi, sub escortă, de pe teritoriul României.

Unul dintre cei doi cetățeni germani este de origine siriană. Ei derulau activităţi care constituie riscuri la adresa securităţii naţionale, aderând la ideologia organizaţiei teroriste Stat Islamic, a anunţat Serviciul Român de Informaţii (SRI).

Surse apropiate anchetei au declarat că cei doi cetăţeni sunt soţ şi soţie şi studiau medicina, la Cluj Napoca și trăiau izolaţi faţă de restul comunităţii.

„Aceştia au parcurs un proces rapid de (auto)radicalizare şi au aderat la ideologia organizaţiei teroriste Daesh, manifestând o predispoziţie spre violenţă. M.B. şi N.R. au derulat activităţi de propagandă şi îndoctrinare religioasă, cu scopul atragerii unor coreligionari din România spre ideologia jihadistă. Mai mult, pe parcursul şederii în România, cei doi au prospectat ideea de a călători în Siria, cu scopul de a se alătura Califatului Daesh„, mai arată SRI.

SRI i-a identificat şi monitorizat pe cei doi soţi încă de la intrarea în România, au precizat sursele citate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS