Studenţii la Arte şi Design din Cluj vor crea un costum pentru viitorul show al Loredanei – GALERIE FOTO

Una dintre cele mai bine îmbrăcate vedete din România, Loredana, a lansat provocarea inedită după proiecţia filmului său documentar “Never Ending Story”, în secţiunea TIFFashion.

Într-un workshop via skype la finalul proiecţiei documentarului, Loredana a mărturisit că urmăreşte îndeaproape ce se întâmplă în designul de fashion în România şi le-a vorbit studenţilor despre diferenţa dintre un costum de show şi unul de televiziune, despre cât de important este ca un costum de show să fie îmbrăcat- dezbrăcat repede, dar şi provocările creative prin care trece echipa sa pentru a aduce ceva nou de fiecare dată şi în partea de costum “care este o poveste în sine, parte din show”.

costum 3 - Reveria_ 2013 web

Considerată o artistă care se reinventează, mereu cu un pas înaintea trendurilor, Loredana i-a invitat pe studenţi să îi trimită propuneri pentru costumele următorului show de la Sala Palatului, urmând ca propunerea cea mai îndrăzneaţă să fie lucrată împreună cu echipa sa pentru a fi purtată pe scenă.

costum 5 Concert Loredana - Magic Foto @ Alex Chelba (76) web

“Am fost onorată să le vorbesc studenţilor despre importanţa costumului de scenă şi despre atenţia pe care o acord împreună cu echipa mea costumelor în show-uri. Aşa cum am mai spus, ştiu că şcoala de design de la Cluj este una foarte bună, iar studenţii sunt foarte talentaţi şi aş fi foarte bucuroasă să port o creaţie a lor într-unul din show-urile viitoare. Aştept lucrările lor cu curiozitate şi îi asigur de sprijinul meu, şi acum, şi pe viitor, pentru că ştiu cât de important este să ai suportul celorlalţi la începutul unei cariere creative”, a spus Loredana despre propunerea sa.

costum 6 - Magic 2013 web

Documentarul “Never Ending Story” prezintă culisele unuia dintre cele mai mari show-uri realizate de Loredana, “Dragoste” şi este o lecţie – jurnal pentru toţi cei care vor să producă spectacole de asemenea amploare. Filmul conţine momente care amintesc de regulile şi disciplina din pit-stop-urile de la Formula 1, când Loredana îşi schimbă costumaţiile ajutată de echipa sa, în mai puţin de un minut.

costum 8 - Reveria 2014 web

Foto: Alex Chelba

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS