Confidenţialitate

Studenții își vor putea rezerva online călătoria cu trenul

CFR Călători anunță că studenții își vor putea cumpăra bilete online sau de la automate, pentru reducerea timpului de așteptare la casele de bilete.

Studenții care vor dori eliberarea online a biletelor sau abonamentelor de tren vor trebui să-și creeze un profil de utilizator pe site-ul CFR Călători sau la casele de bilete dotate cu sistem electronic.

La discuțiile purtate la sediul CFR Călători, în urma cărora a fost luată această decizie, au participat reprezentanți ai Uniunii Studenților din România (USR), ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și ai Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS).

„Ne bucurăm că am reușit să obținem o victorie importantă pentru toți studenții și apreciem deschiderea de care a dat dovadă CFR Călători și MTIC. Considerăm că această decizie este cu atât mai benefică în contextul actual de pandemie”, a declarat Alexandru Vasile, președinte USR.

Potrivit CFR Călători, s-a discutat și cu studenții români din străinătate asupra condițiilor tehnice pentru a permite accesul gratuit al acestora cu trenul. Urmează să fie stabilită procedura legală prin care acest lucru să devină posibil.

„Comunitatea noastră a făcut solicitări încă de anul trecut, iar astăzi prin semnarea acestui acord CFR Călători transmite un semnal că studenții români din străinătate contează și trebuie luați în discuție cu restul studenților din țară”, a afirmat Robert Stridie, președinte LSRS.