Confidenţialitate

Stresul în pandemie: Femeile au suferit mai mult decât bărbații | AUDIO

Un nou studiu care a cercetat efectele stresului în pandemie, arată că femeile au suferit mai mult decât bărbații în ultimele luni.

Psihologul Simona Mușat, a cărei echipă a intervievat online, 2.000 de angajați din 40 de mari companii din București și din țară, spune că femeile au avut de îndeplinit mai multe sarcini decât de obicei.

”Nivelul de stres în timpul pandemiei a fost mai crescut la femei, 58%, mai crescut față de 45% în rândul bărbaților. Stresul a impactat mai mult doamnele, poate și pentru că femeile, acasă, s-au ocupat și de copii, care nu au mai mers la școală și au stat acasă în mediul online și au apărut și alți factori de stres”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, 6% dintre cele 2.000 de persoane chestionate de Mercer Marsh Benefits, în perioada decembrie 2020-martie 2021, au spus că deși au avut nevoie să meargă la medic, nu au făcut-o, iar 20% au apelat doar parțial la serviciile medicale necesare.

În ceea ce privește odihna, cei care au lucrat de acasă, au dormit mai mult, dar s-au simțit totuși mai obosiți decât cei care au lucrat exclusiv de la birou.

Potrivit studiului, mai puțin de o treime (31,9%) dintre cei 2.000 de angajați care au fost chestionați lucrează și acum, exclusiv de acasă. Iar aproape jumătate dintre respondenți lucrează în regim mixt (birou și acasă), în timp ce 20% lucrează exclusiv la birou.

Psihologul Simona Mușat:

”Cei care lucrează exclusiv de acasă au reușit să doarmă mai mult decât cei care lucrează exclusiv de la birou, dar pe de altă parte un procent mai mic dintre cei care lucrează doar de acasă se simt odihniți la final față de cei care lucrează doar de la birou, chiar dacă au dormit mai puțin”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anca Grădinaru

Foto: Gabriella Clare Marino