Confidenţialitate

“Străzi deschise”, pe Calea Victoriei: Intervenții live la Europa FM, de pe traseul pietonal

Programul “Străzi deschise” continuă şi în acest sfârşit de săptămână pe Calea Victoriei, incluzând spectacole de dans, concerte, ateliere şi campanii de sustenabilitate, potrivit ARCUB.

Iubitorii de muzică swing sunt invitaţi sâmbătă să danseze lindy pop cu Jazz Roots Bucharest, unul dintre proiectele câştigătoare ale apelului deschis pentru completarea programului artistic “Străzi deschise”.

“Ambianţa vintage şi atmosfera de dans este însufleţită de piesele clasice ale marilor compozitori de jazz”, notează ARCUB într-un comunicat.

Artistul Denis Bolborea va susţine “un performance muzical cu ajutorul publicului”. În cadrul concertului “Kablat la trecători”, artistul va mixa în timp real sunete produse de public prin diverse obiecte (metalice, fructe, legume) “conectate la senzori tactili cu ritmuri de beatbox, live looping, a capella”. Proiectul câştigător al apelului deschis “Străzi deschise” este programat în ambele zile de weekend în zona Bisericii Kretzulescu.

“Programul weekendului este completat de mult aşteptatul maraton de teatru de păpuşi susţinut în fiecare zi de weekend de Teatrul de Animaţie Ţăndărică. Instalaţia participativă de pe magazinul Muzica adună mesaje şi dorinţe pentru Bucureşti de la trecători, iar campania Fundaţiei 9 “Punga cu pungi nu mai are loc în viaţa ta. Doneaz-o!” are nevoie de implicarea locuitorilor oraşului pentru o nouă instalaţie de artă”, precizează ARCUB.

Mobilierul stradal “În echilibru/(Un)balanced” va putea fi activat de mai multe persoane în acelaşi timp, creând astfel contexte de conexiune şi relaxare în mijlocul oraşului. Duminică, bucureştenii vor putea vedea şi învăţa cum se fac icoanele pe sticlă în cadrul atelierului susţinut de pictorul Liviu Balâc, distins de Ministerul Culturii cu titlul onorific de Tezaur Uman Viu pentru prelucrarea lemnului.

Şcoala de Artă Bucureşti revine în programul “Străzilor deschise” cu o expoziţie de pictură realizată de copii, ce va fi deschisă în ambele zile de weekend, la Casa Eliad din bulevardul Mircea Vodă.

Cu o săptămână înainte de startul Bucharest Jazz Festival #9, bucureştenii intră în atmosfera jazzului cu muzică bună şi discuţii despre festival la Radio Europa FM, care va avea intervenții live de pe traseul pietonal.

Sâmbătă şi duminică, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea maşinilor pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfăşoară evenimentul “Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei şi Şoseaua Kiseleff se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 9:00.

“Străzi deschise” va continua până pe 16 octombrie, cu cinci weekenduri pietonale, excepţie făcând datele de 24-25 septembrie. Proiectul este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB şi PROEDUS.

“Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend, proiectul urmărind să ofere posibilitatea cât mai multor locuitori ai Capitalei să se bucure de insule de relaxare temporare în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului. Programul artistic de pe traseele pietonale ale evenimentului, “Străzi deschise” se desfăşoară cu participarea instituţiilor de cultură, a artiştilor şi companiilor independente din Bucureşti”, conchide ARCUB.