Confidenţialitate

Strategia Naţională pentru Tineret 2024-2027, aprobată de Guvern | AUDIO

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi, 23 mai, prin hotărâre, Strategia Naţională pentru Tineret 2024-2027. Aceasta abordează probleme din domeniul educaţiei, sănătăţii, excluziunii sociale şi antreprenoriatului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noua strategie vizează îmbunătățirea calității vieţii tinerilor în mai multe domenii, printre care educatie, excluziune socială, protecţia mediului sau sănătate.

Tinerii pot avea acces și la o serie de oportunităţi de finanţare externă.

„Strategia Naţională pentru Tineret are ca obiectiv creșterea numărului de proiecte adresate tinerilor în scopul sporirii accesului la educație, cultură și pentru dezvoltarea spirituui antreprenorial”, a explicat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Tot adresat tinerilor este și un proiect finanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei – ce vizează construirea de locuințe destinate închirierii.

„Perioada de utilizare a împrumutului de care beneficiază România a fost prelungită cu doi ani, până la 31 martie 2026, iar acest lucru va permite finalizarea lucrărilor pentru cele 1547 de locuințe aflate acum în diferite stadii de execuție”, a spus Mihai Constantin.

Valoarea totală a împrumutului este de 87,5 milioane euro, iar suma trasă se ridică la 63,3 milioane euro, a mai precizat Mihai Constantin.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Indemnizațiile pentru copiii şi adulţii cu handicap grav, majorate | AUDIO