Confidenţialitate

Indemnizațiile pentru copiii şi adulţii cu handicap grav, majorate | AUDIO

Creșterile vor ajunge la beneficiari odată cu plățile pentru luna iunie. Guvernul era obligat să acorde această creștere având în vedere că trebuie să țină cont de indicatorul social de referinţă, care se majorează anual cu inflația medie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Indemnizațiile majorate pentru copiii şi adulţii cu handicap grav sunt plătite cu noile valori din iunie către 390.000 de beneficiari –spune șeful Guvernului.

„Majorăm indemnizațiile lunare pentru copiii și adulții cu handicap grav. Începând cu banii pe luna iunie. Este a doua creștere după cea de la începutul anului, fiind obligatorie în urma majorării valorii indicatorului social de referință din martie. Vor beneficia de această măsură circa 390.000 de persoane. Repet, pentru copiii și adulții cu handicap grav”, a spus Marcel Ciolacu.

Aceste ajutoare se raportează la Indicatorul Social de Referință – majorat de la 1 martie cu 10,4%, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Muncii. Astfel, valoarea acestui indicator a crescut de la 598 lei, în anul 2023, la 660 lei, anul acesta.

Astfel, indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități cresc pentru adulți de la 599 lei la 662 lei pentru handicap grav, de la 449 lei la 496 de lei pentru handicap accentuat și de la 72 lei la 80 lei pentru handicap mediu.

Și în cazul copiilor, prestația crește de la aproape 360 de lei la aproape 400 de lei pentru handicap grav, de la 210 lei la 232 lei pentru handicap accentuat și de la 72 lei la 80 lei pentru handicap mediu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Guvernul aprobă o majorare de salariu de 10% pentru unele cateogrii de bugetari. Marcel Ciolacu: „Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită” | AUDIO