Confidenţialitate

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, în dezbatere la Palatul Cotroceni

Șeful statului va avea luni, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne, implicați în strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

“În chestiunea vaccinării, campania de vaccinare trebuie să fie un succes şi ca atare, după părerea mea, campania de vaccinare este o chestiune de securitate naţională. Pentru asta am convocat o şedinţă pentru luni, la care vor participa, în afară de mine, ministrul Apărării, ministrul de Interne şi al Sănătăţii şi vom clarifica toate aspectele care ţin de campania de vaccinare ca şi chestiune de securitate naţională”, a declarat, săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis.

Executivul a aprobat, în ultima şedinţă, la propunerea Ministerului Sănătăţii, un memorandum pentru înfiinţarea Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea.

Activităţile comitetului vor fi desfăşurate de reprezentanţi ai instituţiilor implicate din cadrul Ministerului Sănătăţii şi instituţiilor din subordinea, în coordonarea şi sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, precum şi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România şi organizaţiilor profesionale de profil.

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă a fost desemnat coordonator al campaniei de vaccinare la nivel naţional.