Confidenţialitate

Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial | AUDIO

Strategia de vaccinare va fi prezentată publicului vineri, la ora 16:00. Documentul prevede tot procesul şi lanţul de vaccinare, modul de depozitare a vaccinurilor, dar şi ce prevede registrul electronic de vaccinare.

Potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial, grupurile prioritare pentru vaccinare sunt stabilite în acord cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European de Prevenire şi Control a Bolilor.

Primii care vor primi vaccinul vor fi cei care lucrează în domeniul sănătăţii, personalul centrelor rezidenţiale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2 şi cei care lucrează în domenii esenţiale.

Vaccinarea se va face în centre fixe sau mobile pe baza unei planificări prealabile pentru a evita aglomerarea.

Statul va asigura cutiile frigorifice necesare pentru stocarea vaccinului de la la -80 de grade până la -8 grade, în funcţie de caracteristicile vaccinului pe care ţara noastră îl va primi.

Vaccinul va fi distribuit ulterior centrelor locale sau medicilor de familie, după caz, în baza registrului electronic de vaccinare care va cuprinde datele celor care urmează să fie vaccinaţi precum şi ziua vaccinării.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că în luna ianuarie, România ar urma să primească o primă tranşă de vaccin anti-COVID, de 1 milion de doze, de la Uniunea Europeana.

Agenţia Europeană a Medicamentului urmeză să avizeze un vaccin anti-COVID pânăla finalul acestei luni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguş