Confidenţialitate

Ştrandul din Râmnicu Vâlcea, închis după 3 zile de funcţionare

Ştrandul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea a fost închis marţi, după ce a funcţionat timp de 3 zile.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei spune că unitatea a fost deschisă începând din 16 mai. La acea dată, normele legale nu făceau referire în mod distinct la funcţionarea ştrandurilor.

“Ştrandul este închis. El a fost deschis în contextul în care, de vineri, a guvernat acea hotărâre 24 din 15 mai a CNSU, care nu impunea astfel de restricţii. În consecinţa HG dată luni care spune că nu se permite funcţionarea plajelor şi ştrandurilor, ştrandul a fost închis. În weekend, au fost vreo 40 (de persoane la ştrand n.r). Noi l-am deschis în condiţiile în care la acel moment nu exista nicio restricţie, nu era niciuna distinctă, iar în momentul în care a apărut una distinctă (prevedere legală – n.red) l-am închis”, a explicat Daniel Ionescu pentru Agerpres.

Săptămâna trecută, Primăria a anunţat că din 15 mai se vor deschide parcurile şi locurile de joacă din oraş, Grădina Zoologică şi Ştrandul Ostroveni, precizând că la ştrand intrarea va fi limitată astfel încât să poată fi păstrată distanţa de siguranţă între cei prezenţi.

Ministrul Afacerilor Interne a declarat, marţi seara, la Nădlac, că este ilegală deschiderea unei piscine în această perioadă.

“Aşa cum ştiţi, piscinele nu sunt deschise şi este ilegal să deschizi piscine, ştranduri sau alte locuri de agrement care pot fi un pericol de infectare. Dacă la Râmnicu Vâlcea există o asemenea situaţie, ea va fi sancţionată conform legii şi vă mulţumesc pentru că ne-aţi sesizat”, a spus Marcel Vela.