Confidenţialitate

Stop Rujeola! România se confruntă cu cea mai mare epidemie de rujeolă din ultimii ani

România se confruntă cu cea mai mare epidemie de rujeolă din ultimii ani iar până acum și-au pierdut viața 59 de copii. Încă din 2017, în plină epidemie de rujeolă, România nu avea dozele de vaccin care protejau populaţia împotriva acestei boli.

Pornind de la bilanțul trist al epidemiei de rujeolă, Asociația Freedom Smile a lansat proiectul “Stop Rujeolă” prin care vrea să strângă din donații banii necesari achiziționării a 1000 de doze de vaccin ROR care să ajungă la medicii de familie care au nevoie de acestea.

Medicii de familie din toată țara se pot înscrie simplu, online, la adresa www.stoprujeola.ro/cerere-vaccin-rujeola/

Oricine vrea să susțină demersul Asociației Freedom Smile se poate implica prin trimiterea unui SMS la numărul 8838 cu textul STOP RUJEOLA, fiecare mesaj fiind echivalentul unei donații de 2 euro.

Rujeola (sau pojarul) este o boală infecto-contagioasă care se manifestă prin febră, erupţie, complicaţii frecvente şi severe.Rujeola poate să apară la orice vârstă, dar vârful de incidenţă este între 2 şi 5 ani, iar în ultimii 2 ani au fost în România înregistrate cazuri numeroase la copiii sub 2 ani.