Confidenţialitate

Stomatologii nu prea declară toate sumele încasate, atrage atenția Fiscul. „Inevitabil se ajunge și la controale”, spune șeful instituției | AUDIO

Stomatologii nu declară la stat sumele reale încasate, atrage atenția Fiscul, care speră să schimbe situația în perioada următoare. ANAF ar vrea ca, în curând, și cei care închiriază apartamente prin platforme ca AirBnB și Booking să declare sumele realizate către fisc.

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș:

„Există un grad mare de neconformare la cabinetele medicilor, la stomatologi mai concret, unde gradul de conformare fiscală din analizele noastră este redus și vom încerca să facem niște ghiduri, vom încerca să prindem și acest domeniu de activitate în acest mecanism de prevenție și de informare și inevitabil se ajunge și la controale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ANAF a încheiat programul de informare a firmelor și persoanelor fizice care au venituri pe care nu le declară. O campanie cu bani europeni, începută în august 2020 și care a vizat persoanele care fac bani din chirii, meditații și frizerie-coafură-cosmetică:

„Asta facem de fapt prin acest proiect, informăm contribuabilii din diverse zone de unde am considera noi că există neconformare și le spunem ce trebuie să facă, să înțeleagă că acești pași trebuie să îi parcurgă ca să își declare și să își plătească impozitele și taxele și, bineînțeles, cei care nu înțeleg că trebuie să facă acest lucru trebuie să fie identificați de noi și să fie supuși rigorilor legii.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fiscul susține că, după campania de informare care a durat 2 ani, ar fi crescut numărul celor care și-au declarat veniturile.

De asemenea, în cadrul campaniei, au fost create trei ghiduri pentru contribuabili publicate pe site-ul ANAF.