Știrile zilei de 7 iulie în 30 de secunde – VIDEO

Europa FM vă prezintă cele mai importante evenimente ale zilei de marți, 7 iulie:

O zi caniculară – Este în vigoare CODUL PORTOCALIU de caniculă în vestul țării. În restul regiunilor – mai puțin în Bucovina și centru țării – este COD GALBEN de căldură.

Mâine va fi și mai cald – Mâine dimineață, de la ora 08.00, se extinde CODUL PORTOCALIU – în Banat, Crişana, Maramureş, vestul şi nordul Transilvaniei, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei – unde temperaturile vor ajunge la 39 de grade la umbră.

Summit pentru Grecia – Miniștrii de finanțe din Zona Euro se vor întâlni cu premierul Alexis Tsipras și cu omologul lor grec de la care așteaptă propuneri concrete de reducere a cheltuielilor și un plan credibil de achitare a datoriilor externe.

Bacalaureat 2015 – Rata de promovare a examenului este de 66,41%, înainte de contestaţii. Cele mai bune rezultate sunt în Cluj și Brașov, cele mai proaste în Giurgiu. Au fost 63 de medii de 10, cele mai multe în județul Timiș, unde 9 elevi au încheiat cu 10 la toate probele de examen

Vanghelie, trimis în judecată – Aflat în arest preventiv de aproape 4 luni, Marian Vanghelie este acuzat că a încasat comisioane de 20% din contractele pe care primăria le încheia cu firme private.

Trecerea la Euro se amână – România nu este pregătită să treacă la moneda euro – crede Mugur Isărescu. Termenul stabilit pentru aderarea la zona euro este 2019, dar guvernatorul BNR îi urează din nou viață lungă, monedei naționale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS