Știrea bravo: Patronul unui bistro donează nevoiașilor mâncarea rămasă

Astăzi îi spunem bravo unui patron cu suflet bun din Timișoara. Victor Pop a preluat modelul  străinilor care nu aruncă mâncarea rămasă de la marile lanțuri alimentare sau restaurante, ci o donează îi ajută și pe românii nevoiași.

Victor are un bistro în Timișoara. Ideea de a dona mâncare rămasă peste zi i-a venit în urmă unei experiențe care l-a tulburat profund. O fetiță îmbrăcată sărăcăcios a intrat într-o zi în restaurantul său și i-a cerut un pahar cu apă. I-a dat i-a întrebat-o dacă mai vrea ceva. Copila a zâmbit trist și a fugit. Victor s-a gândit că poate îi era foame, dar i-a fost rușine să îi ceară. De atunci caută familii sărmane pe care să le ajute. Acum a aflat că un bărbat care își crește singur cei trei copiii, are nevoie de ajutorul său.

“După prânz, rămân multe porții din meniul zilei pe care, în loc să le arunc, m-am gândit să le dau unor familii nevoiașe.”  povestește Victor Pop

În toată Uniunea Europeană se aruncă anual 179 kilograme pe cap de locuitor,( adică aproximativ 89 de milioane de tone de alimente). Recent supermarket-urile din Franța au fost obligate, printr-o lege adoptată de parlament, să doneze alimente nevândute, dar comestibile. Legea interzice distrugerea lor.

Potrivit unei statistici europene, fiecare român aruncă anual 86 de kilograme de mâncare. În topul țărilor europene care generează cele mai multe deșeuri alimentare, România se află pe penultimul loc din 28 de țări analizate de Eurostat.