Confidenţialitate

Ştirea bravo: Gest impresionant făcut de un clujean pentru un vânzător de flori

Astăzi îi spunem bravo unui tânăr din Cluj pentru gestul impresionant pe care l-a făcut pentru un băiat care vindea flori. Nu ştim despre el decât că îl cheamă Valentin, întâmplarea sa a fost preluată de presa locală în urma unei postări pe contul său de Facebook.

Tânărul povesteşte că a fost abordat în faţa unui restaurant de un adolescent care vindea flori. Băiatul a spus că nu vrea bani, dar  l-a întrebat dacă îi poate lua ceva de mâncare.

Valentin l-a invitat pe adolescent să intre cu el în restaurant şi să mănânce împreună, transmite Stiridecluj.ro.  Când puştiul i-a spus că ar prefera să ia mâncarea sa cu el acasă pentru că mai are opt fraţi, Valentin le-a cumpărat tuturor de mâncare.

Cât au aşteptat comanda, a aflat despre vânzătorul de flori că îl cheamă Emanuel. Are 17 ani şi locuieşte împreună cu părinţii şi cei 8 fraţi la groapa de gunoi a Clujului. Munceşte de dimineaţa până seara şi speră să reuşească să strângă bani pentru a face o şcoală de mecanici auto, crede că este meseria care îi va scoate din sărăcie.

Nu am văzut o atitudine rebelă, nu am simţit lipsă de respect, nu am văzut încercarea de a profita, de aceea am dat o mâna de ajutor. Am decis să mă gândesc că nu am fost fraierit, şi că fapta făcută este una utilă, care-i vă bucura pe aceşti copii” îşi explică Valentin decizia de a cumpăra mâncare pentru cei nouă copii.

Tânărul îşi încheie relatarea de pe Facebook cu un îndemn: să privim mai atent în jurul nostru şi să vedem persoanele ca vânzătorul de flori care au nevoie de o mână de ajutor:

Cred că fiecare avem lângă noi un Emanuel şi astăzi putem să facem cuiva o bucurie: să dăm cuiva o masă caldă, o vorbă de încurajare. Să încercăm să facem, pentru cel puţin o persoană de lângă noi, ziua de astăzi mai frumoasă. Să aducem speranţă, să le arătăm că ne pasă, că ne putem uita şi în stânga şi în dreapta, înainte să băgam bucata de pâine în gură