Sting sărbătoreşte 25 de ani de carieră solo

Acest sfert de secol de carieră solo a generat un box-set, lansat în 2011, şi apoi un turneu mondial ‘Back to bass’.

Sting sărbătoreşte 25 de ani de carieră solo prin turneul ‘Back to bass’ şi continuă, între timp, să compună mai multe piese noi, după cum a declarat într-un interviu recent.

‘Nu sunt o persoană foarte nostalgică. Nu îmi stă în fire. Pentru cei 25 de ani de carieră, am fost nevoit să privesc în urmă, în timp ce instinctul meu îmi spune întotdeauna să merg înainte’, a declarat muzicianul britanic.

Pentru turneul ‘Back to bass’, Sting reia marile lui succese solo de după dizolvarea trupei The Police, precum ‘Englishman in New York’, ‘Fields of Gold’ şi ‘Shape of my heart’.

El interpretează şi câteva piese ale fostei sale trupe, acompaniat de o trupă rock.

Ca interpret solo şi membru al trupei The Police, Sting a primit 16 premii Grammy, două Brit Awards, un Glob de Aur, un Emmy, trei nominalizări la Oscar, Century Award oferit de Billboard Magazine şi titlul de Omul Anului, în 2004, din partea MusiCares, şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame şi Songwriters Hall of Fame.

Sting a susţinut trei concerte şi în România, cel mai recent dintre acestea fiind show-ul pe care muzicianul britanic l-a susţinut în iulie 2011, în Piaţa Constituţiei din Capitală.