Confidenţialitate

Știm că se redeschid școlile, nu știm cum. Proiectul de ordin nu lămurește multe dintre probleme | AUDIO

Deși mai sunt mai puțin de 2 zile lucrătoare până începe școală fizic în aproape toată țara, miniștrii Educației și al Sănătății nu au emis încă ordinul comun cu regulile sanitare și de organizare ce trebuie respectate de luni.

Deocamdată, dimineață, la ora 7.00, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis presei și inspectorilor școlari un draft al ordinului, după o noapte de negocieri, în care se preciza că măsurile dispuse sunt cele finale.

Apoi, la prânz, le-a transmis inspectorilor școlari că documentul va mai fi negociat:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Înainte de a relua discuțiile cu ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu a aflat de la inspectorii școlari că proiectul de ordin nu lămurește multe dintre probleme: cine face testele antigen la elevii suspecți de COVID-19 în școlile unde nu e personal sanitar, dar și cine ține orele fizic, în locul cadrului didactic care stă acasă pentru că este vulnerabil la SARS-CoV-2.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației a lămurit și dileme care nu erau clarificate în proiectul de ordin: părinții își pot da acordul pentru testarea elevilor la SARS-CoV-2 și printr-un mesaj telefonic, iar adeverințele medicale ale celor care au dreptul să facă școală online pot fi transmise și online către instituțiile de învățământ.