Confidenţialitate


Știi un bucătar bun pe care să-l angajez în restaurantul meu?


Știi un bucătar bun pe care să-l angajez în restaurantul meu?

Adrian Hădean începe a doua emisiune Medium Rare din luna aprilie mărturisind că este întrebat adesea dacă știe ”un bucătar bun pe care să-l angajez în restaurantul meu?”.

”Pentru unii, bucătar bun înseamnă o persoană care poate să coordoneze un meniu și o echipă spre zona de profit a restaurantului.

Pentru alții, bucătar bun e cel care poate să muncească mult și ieftin. Realitățile angajatorilor și ale bucătarilor se intersectează uneori în mod fericit, alteori nu, dând naștere unor adevărate războaie, drame ori comedii, toate având ca victimă ori beneficiar indirect clientul plătitor.

Am simțit că-i cazul să încerc să pun reflectorul pe chestiune, privind lucrurile din ambele perspective, pe cât mă pricep, de dragul celor care s-au trezit cumva făcând mâncare pentru alții, de dragul celor care visează să devină bucătari, de dragul celor care încă nu înțeleg ce-i meseria asta și-și închipuie că e doar ce se vede la televizor, de dragul zecilor de tăieturi de pe degetele mele, de dragul zecilor de arsuri de pe brațele mele, de dragul ascultătorilor mei și nu în ultimul rând, de dragul celor care plătesc pentru mâncare și-și doresc să primească de toți banii.

Se cuvine să fac niște clarificări legate de o industrie în care am intrat acum 20 de ani, în care am mers și pe burtă, și-n genunchi, și pe coate și-n picioare, în care am primit enorm și-n care am învățat să dau înainte să cer. O să le și număr, că-i mai ușor așa”, spune Adrian Hădean la începutul emisiunii.

Chef Hădean completează ”fie că ești bucătar aspirant sau cu experiență, fie că abia acum te încearcă primii fiori ai antreprenoriatului și emoțiile legate de pierderea primilor bani sau ești deja la al doilea faliment în industrie, vei afla foarte curând, dacă nu cumva ai aflat deja, că publicul din România nu mai e cum a fost.

Oamenii au început să se miște, să circule, să vadă, simtă, miroasă, pipăie experiență după experiență. Acum există termen de comparație.

Termenul de comparație poate să ridice sau să îngroape o carieră, în funcție de cât e de bine înțeles de elementul comparat, în acest caz elementul comparat fiin chiar tu, eu, noi, cei care încercăm să trăim producând și vânzând mâncare. Mie îmi convine așa! Vouă?


Ultimele stiri
Anchetă internă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova în urma crimei care a avut loc, luni, în localitatea…

Secretarul de stat al Ministerului de Finanțe a anunțat că România va merge astăzi la Bruxelles fără un…

Peste 120 de cetățeni români din zona de conflict din Orientul Apropiat au fost aduși acasă, la cererea…

Blocaj în negocierile pentru noul Guvern: Mărul discordiei, mărirea TVA, dorită de Ilie Bolojan și refuzată de președintele…

Bacău: O sabie a cărei vechime este estimată la 3500 de ani, găsită în casa unui bărbat percheziționat…

Directorul CFR Călători spune cât câștigă pe lună: „Nu sunt sărac. Am 4.000 de euro numai de pe…

Negocierile pentru formarea unui nou guvern. Cu ce concluzii au plecat șefii partidelor și formațiunilor parlamentare de la…

Un senator PSD, fost șef al Autorității Rutiere Galați, trimis în judecată după ce s-a urcat la volan…

Campanie împotriva promovării jocurilor de noroc de către vedete, lansată de Salvați Copiii. Actorul Alex Bogdan poveștește experiența…

Populațiile de castori de pe Târnava Mică mor din cauza salinității crescute a râului, atrag atenția inspectorii de…