Steven Tyler anunță turneul de adio al Aerosmith

Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, în vârstă de 68 de ani, a confirmat relatările conform cărora formaţia va “părăsi scena” după un turneu de adio ce va avea loc în anul 2017, potrivit contactmusic.com.

Cântăreţul a intrat prin telefon în emisiunea The Howard Stern Show pentru a discuta despre viitorul său album solo cu muzică country şi a spus gazdei radioului că se încheie colaborarea cu Aerosmith.

“Ador trupa asta, pe bune, şi vreau să elimin orice îndoială în legătură cu acest aspect”, a declarat solistul, adăugând “vom realiza un turneu de adio pentru că este timpul”.

Apoi a ironizat anumite formaţii precum The Who sau Kiss, ale căror turnee de rămas bun le-a lipsit caracterul definitiv, glumind că ultimul turneu Aerosmith va dura, “probabil pentru totdeauna”.

Într-un interviu acordat în luna mai publicaţiei Rolling Stone, Steven Tyler a făcut aluzie la planurile sale, declarând: “Voi susţine 30 de show-uri solo din mai până în august şi-apoi, în 2017 vom încheia cu Aerosmith. Vom susţine probabil un turneu de rămas bun.

Uite, există două trupe care încă au membrii originali: noi şi Stones (The Rolling Stones). Sunt recunoscător pentru asta. Eu sunt entuziasmat, indiferent că vom face un turneu de adio sau că vom intra în studio pentru un nou album”

Colegul său, chitaristul Joe Perry a început deja să-şi facă planuri pentru o carieră după Aerosmith, alături de actorul Johnny Depp şi rockerul Alice Cooper cu care a format The Hollywood Vampires.

The Hollywood Vampires, au cântat în premieră pentru România, pe 6 iunie, la pavilionul Romexpo din Bucureşti.

Steven Tyler este solistul trupei rock Aerosmith, care a fost fondată în 1970, în Boston.

Muzica formaţiei include elemente de pop, heavy-metal, glam, R&B şi a inspirat numeroşi alţi artişti rock.

Trupa a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, în timp ce, în 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor realizat de revista Rolling Stone.

Printre cele mai cunoscute piese de succes ale grupului american se numără “Walk This Way”, “Cryin'”, “Janie’s Got A Gun”, “Dude (Looks Like A Lady)”, “Dream On” şi “I Don’t Wanna Miss A Thing”.