Stelian Tanase, audiat in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor

Presedintele-director general al televiziunii publice a fost chemat in fata parlamentarilor dupa ce, saptamana trecuta, reclama presiuni politice care s-ar fi facut asupra sa pentru schimbarea anumitor realizatori.

Șeful TVR – Stelian Tănase – a fost audiat în comisia de Cultură a Camerei Deputaților.

Stelian Tanase a ținut să precizeze că nu Victor Ponta este cel vizat de declarațiile sale.

Stelian Tănase a dat de înțeles că după alegeri s-ar putea să nu mai conducă TVR:

‘Pe durata campaniei voi rămâne aici, pentru a asigura această echidistanţă, pentru că, dacă aş pleca acum, s-ar crea un dezechilibru. Ar fi prea din scurt şi evident soluţia ar fi că ar fi încasat postul de unul din partide. Nu cred că e un secret. Cine are majoritatea în Consiliul de Administraţie numeşte directorul, or acest lucru nu pot să-l fac dacă spun că trebuie să asigur echidistanţa şi neutralitatea politică a acestei instituţii. După campanie discutăm, pentru că am un proiect pe care aş vrea să îl duc la capăt, dar în situaţia în care nu pot să o fac – exact cum au spus câţiva deputaţi – evident că mă voi retrage’, a spus Stelian Tanase.

Stelian Tănase spune că a vorbit cu premierul Victor Ponta despre o amnistie fiscală a postului.

TVR are datorii de 800 de milioane de lei, dintre care mai mult de jumătate la bugetul de stat, iar o soluție ar putea fi și majorarea taxei radio-TV plătită de toți românii .