Confidenţialitate

Stelian Ion, propus ministru al Justiției, spune că desființarea Secției Speciale este o prioritate| AUDIO

Desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților este primul proiect pe care îl va promova viitorul ministru al Justiției.

Audiat la Parlament, în vederea validării, de membrii comisiilor de specialitate, Stelian Ion spune că structura înființată de PSD nu și-a dovedit utilitatea:

„Această secție creată într-un context politic și-a ratat chiar și șansa de a fi demonstrat contrariul a ceea ce am susținut noi din totdeauna, că nu este binevenită. Deși există probleme și au existat unele abuzuri, nu putem spune că ne aflăm în fața unui fenomen amplu, care să justifice necesitatea unei astfel de secții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În al doilea rând, Stelian Ion, spune că Justiția are nevoie urgent de mai mulți magistrați:

„Analizăm împreună care sunt cele mai mari probleme și cele mai mari priorități ale Justiției, vom ajunge negreșit să ajungem la concluzia că ele sunt legate de volumul mare de dosare pe care le au de analizat magistrații. Nu există timpul suficient pentru a studia așa cum trebuie toate dosarele, că există o presiune foarte mare, nu există timp să se motiveze, așa cum ar trebui, într-un termen scurt, rezonabil, toate aceste decizii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.