Confidenţialitate

Stelian Ion, după destituire: Florin Cîțu arată încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție

Revocat din funcția de ministru al Justiției miercuri seara, 1 septembrie, de premierul Florin Cîțu, Stelian Ion a reacționat pe Facebook.

Acesta crede că solicitarea imperativă de a da aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă, pentru care avea un termen legal de 4 zile, înseamnă “șantaj și iresponsabilitate”:

Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.

În felul acesta Florin Cîțu și-a semnat de fapt propria plecare din guvern pentru că este doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pleca acasă.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului.

Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.
Povestea are și un substrat nevăzut, legat de procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare. Aceasta este miza nevăzută”, a scris Stelian Ion pe pagina sa, pe Facebook.

Prim-ministrul a declarat că l-a revocat pe Stelian Ion din funcție pentru că acesta se opune reformelor.

Miercuri dimineața, în ședința de guvern, premierul ar fi încercat să adopte o ordonanță cu programul „Anghel Saligny”, în ciuda opoziției USR PLUS.

Programul de Investiții „Anghel Saligny”, așa-numitul PNDL 3, are o valoare de 50 de miliarde de lei și ar urma să fie destinat localităților rurale pentru apă curentă, canalizare și gaze.

Liderii USR-PLUS susțin că fără criterii de acordare și fără o supraveghere a modului în care se folosesc banii, va fi un urmaș al celebrelor programe PSD – PNDL prin care sume importante erau acordate primarilor. USR-PLUS a transmis 10 amendamente pentru a accepta acest program.

Între prevederi, modul în care se cheltuiesc banii să fie verificat ca în cazul fondurilor europene.

Premierul a susţinut că originalul proiectului “Anghel Saligny” a fost transmis încă din 25 august Ministerului Justiţiei, însă instituția îl contrazice pe Florin Cîțu și a transmis că nu a primit în original proiectul privind programul PNDL 3 și nu se află, astfel, în situația de a aviza acest proiect, întrucât nu au fost parcurși toți pașii legali.