Confidenţialitate

Stela Popescu, ultimul interviu: “România e frumoasă. Dar ne străduim din răsputeri să o distrugem” – AUDIO

Actrița Stela Popescu a acordat un interviu pentru Europa FM cu două zile înainte de a se stinge din viață.

Îndrăgita actriță ne-a povestit că avea planuri pentru 1 Decembrie, pregătindu-se să plece în turneu, în Spania, unde avea programat un spectacol pentru românii de acolo.

Stela Popescu ne-a vorbit și despre sentimentele pe care le are pentru România, ce își dorește pentru țară și ce i-ar plăcea să schimbe.

“Îmi doresc să nu ne mai plângem tot timpul. Să ne schimbăm mentalitatea” – declara Stela Popescu, pentru Europa FM, în urmă cu două zile. “România e frumoasă, dar ne străduim din răsputeri să o distrugem.”

Sophie Dimulete a stat de vorbă cu îndrăgita actriță cu doar două zile înainte ca aceasta să se stingă din viață.

“De 1 Decembrie, mă pregătesc să plec în turneu în Spania, cu Teatrul Constantin Tănase, pentru românii din Spania. Nici nu știți cât de bucuroși sunt când mergem acolo! Stăm 4 zile, jucăm la Barcelona și în alte două orașe. Cu Arșinel, Vasile și Valentina și mulți alți actori de la Teatrul Constantin Tănase.”

“România toată e frumoasă, dar ne străduim din puteri să o distrugem (râde). Eu iubesc România, dar noi suntem veșnic nemulțumiți, veșnic nefericiți. Nu știu de ce ne este teamă să acționăm și ne lăsăm pe mâna altora. Draga mea, eu am fost foarte fericită la Revoluție. Îmi iubesc țara. M-am bucurat că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Dar s-a întâmplat mai puțin decât m-am așteptat. Am crezut că odată eliberați de dictatură, românii vor fi mai fericiți. N-au făcut mare lucru pentru asta. Pentru că s-au speriat, n-au știut de unde să apuce. Unii sunt contra, unii sunt pentru. Românii nu se unesc. Cred că de acolo ni se trage. Se sperie, se contrazic … românii se contrazic, în general. Au aceeastă manie de a nu fi de acord. De ce? … nu înțeleg!”

“Aș schimba la români mentalitatea. Să nu se mai certe! Să fie mai buni, mai prieteni, să nu se mai certe! Să nu mai aud zicala aceea … să moară și capra vecinului! Ba a mai apărut una: să moară vecinul, ca să-i iau capra! … e și dintr-un plus de umor pe care îl are românul. Umor negru. Îi place să fie el mai răutăcios, ca să aibă haz. Mi-e dragă țara asta și poporul ăsta! E un popor talentat. Și la muzică, și la teatru, și la tehnică. Nu vezi câte invenții sunt făcute de români? Și le-au părăsit undeva în drum și acum se laudă alții cu ele. Păi, de ce? Își părăsesc propriile invenții! Eu am călătorit foarte mult, datorită teatrului. De câte ori m-am întors acasă, am fost fericită și am constatat că este cea mai frumoasă țară din lume! Îmi place la munte, îmi place la mare, îmi place printre români, îmi place peste tot! ”

Ultimul interviu acordat de Stela Popescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Fotografia a fost realizată la Gala Femeilor de Succes, unde Stela Popescu a fost premiată, marți seară.

Stela Popescu, găsită moartă în casă

Actriţa Stela Popescu, în vârstă de aproape 82 de ani, a fost găsită moartă, joi, în locuinţa sa. După un apel la 112, la faţa locului au fost trimise două echipaje SMURD (tip B şi C), însă actriţa era decedată, nemaiputând fi făcute manevre de resuscitare.