Confidenţialitate

Ștefan Mandachi, la Europa FM: “Suceava, cred, va fi un oraș blocat pe 15 martie” | AUDIO

Zeci de mii de oameni din toată țara dar și din străinătate și-au anunțat prezența la Bosanci, în județul Suceava, vinerea viitoare, la 15 martie, cu ocazia inaugurării simbolice a primului metru de autostradă din Moldova.

Bucata de șosea a fost construită de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care într-un interviu acordat Europa FM, a povestit că români din toată lumea s-au arătat solidari cu el.

Inclusiv la Statuia Libertății din New York, va fi un eveniment, a declarat suceveanul care propune o scurtă grevă generală.

Mandachi a propus ca  la 15 martie, la ora 15, toată lumea să oprească activitatea timp de un sfert de oră, în semn de protest față de lipsa construirii de autostrăzi în Moldova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ștefan Manadchi a ajuns la concluzia că după ce a călătorit sute de mii de kilometri prin România, a pierdut un an și jumătate din viață din cauza întârzierilor provocate de infrastructura deficitară.

Așa că a construit simbolic, un metru de autostradă care va fi inaugurat vineri, la ora 15,  lucrare pentru care acum riscă să fie amendat pentru că nu a avut autorizații.

Ștefan Mandachi mărturisește la Europa FM că nici măcar cei care au construit metrul de autostradă pe terenul său agricol nu au știut că lucrarea este parte dintr-un manifest național.

Au crezut că lucrarea este pentru o reclamă, povestește la Europa FM, Ștefan Mandachi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Moldova ar trebui să fie legată rutier de sudul și centrul țării prin două autostăzi: A 7, Ploiești-Pașcani și A8, Târgu Mureș Iași. A 7 este în acest moment, în faza pregătirii studiilor de fezabilitate.

Cât privește A8, care ar putea fi construită din bani europeni,  autoritățile nu se hotărăsc nici măcar în privința traseului.