Confidenţialitate

Ștefan Caramitru: ”Dacă într-adevăr există o plângere penală cu privire la acest incident minor, vom răspunde oricăror solicitări din partea autorităților”

După ce scriitoarea Raluca Fehrera a povestit pe blogul personal un incident în care ar fi fost implicat fiul lui Liviu Dragnea împreună cu șoția lui și „fiul unui mare actor”, Ștefan Caramitru a ieșit public și a făcut mai multe precizări în legătură cu schimbul de replici care a avut loc pe o stradă din București, în urmă cu zece zile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a anunțat că a deschis un dosar penal în rem „pentru amenințare și tulburarea liniștii publice”, după ce fiul lui Liviu Dragnea și soția lui, Gina Alexandra, ar fi fost „agresați” pe stradă. Ștefan Caramitru susține că nu a primit nicio informare oficială despre această anchetă.

Redăm integral comunicatul transmis presei de Ștefan Caramitru:

“Facem următoarele precizări referitor la informațiile inexacte furnizate în presă care menționează o agresiune cu familia domnului Valentin Dragnea:

Locuiesc pe aceeași stradă cu Familia Dragnea, în Cotroceni, însă nu ne cunoaștem.

Într-adevăr, în urmă cu aproximativ 10 zile a avut loc un incident verbal minor în trafic pe strada unde locuiesc (mașina pe care o conduceam nu putea avansa din cauza autoturismului care bloca strada în care se aflau – ulterior am aflat – Valentin Dragnea și soția acestuia, conduși de un șofer). Am claxonat pentru a semnaliza prezența noastră și intenția de a avansa, moment după care pasagerii au coborât din mașină.

În acel timp a avut loc o altercație verbală cu doamna Dragnea, moment în care dl. Dragnea a plecat în grabă și a intrat în curtea imobilului. Soția acestuia ne-a persiflat, folosind o atitudine lipsită de eleganță, iar noi am reproșat asocierea cu PSD și agresivitatea generală față de cetățeni.

Mi-a fost greu să nu reacționez la un atac verbal, în special după experiența avută în noaptea de 10 august împreună cu cei apropiați în Piața Victoriei. După câteva minute, incidentul s-a aplanat, fiecare ne-am retras la casele noastre. De atunci, nu am fost contactat de nimeni și nu am comunicat acest incident la terți, și nu a mai avut loc nici o discuție cu familia Dragnea.

Până în acest moment nu am fost informați oficial din partea organelor competente privind existența unei plângeri cu privire la această altercație verbală, și sunt foarte surprins de informațiile care se vehiculează în presă, mai ales că nu am fost contactați pentru a ne exprima un punct de vedere.

Sunt șocat de detaliile prezentate de anumite trusturi de presă, care menționează „agresiuni” din partea mea si alte fapte care sunt foarte departe de realitate.

Nu înțeleg cum acest incident minor a ajuns să fie un subiect de presă, nu îmi doresc să îl alimentez inutil și nici nu înțeleg argumentele unui asemenea demers jurnalistic.

Dacă într-adevăr există o plângere penală cu privire la acest incident minor, vom răspunde oricăror solicitări din partea autorităților și vom furniza orice informație necesară pentru stabilirea adevărului. Ștefan Caramitru”.

În relatarea scrisă de Raluca Fehrera pe blog, cuplului i s-ar fi strigat pe stradă, în apropierea casei lor din Cartierul Cotroceni: „Hoților, ticăloșilor, corupților, nu vă e rușine, mă, să vă bateți joc de țara asta și să furați de la copii săraci, tâlharilor? M*** PSD”.

Soția lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, ar fi reacționat imediat:

„Băăi, săracule, tu știi cine suntem noi, măi, tu știi bai cine e bărbată-miu, băi, gunoiule, tu știi ce o să vă facem, băăi? O să vă strivim, băăăi, nimeniule!!!”.