Ştefan Bănică despre ‘Altceva’: Sunt nişte colaborări inedite (AUDIO)

Ştefan Bănică a fost invitatul special al emisiunii ‘Deşteptarea’ de luni, unde şi-a lansat noul single ‘Ce e dragostea’.

‘Ce e dragostea’, o colaborare inedită între Ștefan Bănică și Marius Moga, s-a auzit în premieră la radio luni dimineaţă, în emisiunea ‘Deşteptarea’ cu Monica Anghel, George Zafiu şi Vlad Petreanu.Înaintea difuzării piesei, Ştefan Bănică a vorbit despre noul lui album ‘Altceva’, oferind detalii în exclusivitate ascultătorilor Europa FM.

Vor fi influenţe muzicale noi, piesele de pe acest material discografic vor acoperi o paletă mai largă de gusturi şi, poate, chiar de generaţii, genurile muzicale se vor întrepătrunde într-un mod neaşteptat, într-o combinaţie reuşită, chiar dacă la bază rămâne rock ‘n’ roll-ul, promite artistul.

‘În situaţia actuală, când discurile nu mai sunt o provocare din punct de vedere comercial pentru casele de discuri, pentru că muzica se descarcă ilegal de pe internet, am încă norocul să am lângă mine, de ani buni, un număr fidel de spectatori, care mi-au ascultat şi mi-au cumpărat muzica. Şi pentru asta le mulţumesc. Respectul faţă de mine şi faţă de publicul meu mă face să merg înainte, pe calea corectă, spun eu, şi anume de a înregistra albume, aşa cum fac de 20 de ani încoace. De fiecare dată încerc să aduc în piesele mele tot ce e mai bun, tot ce simt şi gândesc.

Fiecare album reprezintă o etapă din viaţa mea. Cel mai nou album se numeşte «Altceva» şi chiar este altceva. Veţi regăsi pe disc colaborări inedite, cu oameni la care poate nu v-aţi fi aşteptat, şi influenţe muzicale din alte genuri. Dar baza rămâne rock ‘n’ roll-ul, care, pentru mine, înseamnă bucuria de a cânta, bucuria de a trăi. Sper că va fi un album interesant prin prisma colaborărilor şi a concepţiei, atât pentru publicul meu, cât şi pentru alte generaţii, care, poate, nu ascultă muzica mea’, spune Ştefan Banică.

Noul disc ‘Altceva’ va cuprinde 11 piese şi un bonus track.