STB mută și alte linii de autobuz pe șinele de tramvai

STB anunță că extinde proiectul pilot privind ”fluidizarea traficului rutier general și a transportului public”, prin utilizarea a căii de rulare a tramvaielor liniei 21 de către autobuzele liniei 667.

Astfel, pe sensul spre terminalul „Spitalul Fundeni”, autobuzele vor circula pe calea de rulare a tramvaielor de pe Calea Moșilor, pe tronsonul cuprins între Str. Olari (respectiv Str. Corbeni) și rondul Bucur Obor, cu ieșire pe spațiul carosabil în banda de lângă rond, precum și pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șos. Colentina, pe tronsonul cuprins între rondul Bucur Obor și Str. Teiul Doamnei.

Pe sensul spre terminalul „Piața Rosetti”, autobuzele vor circula pe calea de rulare a tramvaielor pe tronsonul cuprins între stația „Doamna Ghica” și intersecția Calea Moșilor/ Str. Corbeni, cu excepția rondului Bucur Obor, unde acestea vor circula pe banda de lângă rond.

Pe acest traseu, autobuzele liniei 667 vor efectua opriri pe ambele sensuri la peroanele de tramvai din stațiile „Mihai Eminescu”, „Bucur Obor”, „Ziduri Moși” și „Teiul Doamnei”.

Stația de autobuz „Făinari”, aferentă liniei 667 de pe ambele sensuri, a fost suspendată.

Autobuzele liniei 330 circulă pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șos. Mihai Bravu, pe tronsonul cuprins între Bd. Camil Ressu și Bd. Ferdinand (în ambele sensuri de mers), cu ieșire pe spațiul carosabil prin Pasajul Muncii, precum și pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șos. Ștefan cel Mare, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor și Str. Barbu Văcărescu (pe sensul spre Str. Barbu Văcărescu) și pe tronsonul cuprins între Calea Dorobanți și Bucur Obor (pe sensul spre Bucur Obor), după care vor reveni pe benzile dedicate circulației auto.

Pe aceste tronsoane, autobuzele liniei 330 vor efectua opriri pe Șos. Mihai Bravu la peroanele de tramvai din stațiile: „Vatra Luminoasă” (pe ambele sensuri), „Piața Iancului” (pe ambele sensuri), „Bd. Ferdinand” (pe sensul Bucur Obor – Bd. Camil Ressu) și „Mieilor” (pe sensul Bucur Obor – Bd. Camil Ressu) și, de asemenea, pe Șos. Ștefan cel Mare, la peroanele de tramvai (de pe ambele sensuri) din stațiile: „Lizeanu”, „Dr. Grozovici”, „Vasile Lascăr”, „Stadion Dinamo”.

Stațiile de autobuz „Maior Coravu” și „Șoseaua Mihai Bravu 88”, aferente liniei 330, au fost suspendate, potrivit unui comunicat al STB.

De la 1 august, Societatea de Transport București a introdus pe calea de rulare a tramvaiului 21 și liniile de autobuz 143, 682 și R409. Acestea circulă de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni, pe anumite segmente.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS