Confidenţialitate

STB: Indemnizațiile membrilor Consiliului de Administrație nu vor mai fi mărite. Viceprimarul Capitalei: „Mulțumim presei că ne-a anunțat” | AUDIO

La STB, indemnizațiile membrilor Consiliului de Administrație nu vor mai fi mărite. A fost o decizie politică, luată la nivelul PNL București, după ce – anterior – Adunarea Generală a Acționarilor stabilise o majorare a indemnizațiilor cu aproximativ 7.000 de lei. Aceștia ar fi urmat să primească aproximativ 7.300 de euro brut/lună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu: „Mulțumim presei că ne-a anunțat și că nu era un moment prielnic pentru o asemenea decizie”

Decizia de majorare a indemnizațiilor a fost revocată – anunță viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

„Am discutat aseară cu președintele Partidului Național Liberal București – Sebastian Burduja – și împreună am decis ca azi dimineață la prima oră să revocăm acea decizie. A fost o decizie care era pregătită cu mai multe luni în urmă și momentul a fost nefericit.

Mulțumim presei că ne-a anunțat și că nu era un moment prielnic pentru o asemenea decizie, de aceea împreună cu președintele Adunării Generale a Acționarilor – Florin Melciu – și împreună cu președintele Partidului Național Liberal Sebastian Burduja am luat decizia să revocăm la prima oră această decizie”, a spus viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Florin Melciu, la Europa FM: Propunerea de mărire a indemnizațiilor a fost bazată pe indicatori de performanță foarte buni la STB

De altfel, Florin Melciu – președintele Adunării Generale a Acționarilor de la STB – a spus la Europa FM că majorarea va fi valabilă doar două săptămâni, pentru că apoi va intra în vigoare așa-numita Ordonanță a Austerității și indemnizațiile vor scădea.

Liliana Nicolae: Concluzia mea este că le-ați mărit ca să aveți din ce să tăiați.

Florin Melciu: „Nu, nu”.

Liliana Nicolae: Și de ce le-ați mai mărit?

Florin Melciu: „A fost o propunere generală”.

Liliana Nicolae: A fost o propunere bazată pe ce?

Florin Melciu: „Pe indicatorii de performanță. În anul acesta, STB-ul a avut indicatori foarte buni de performanță”.

15% din cei 10.000 de angajați STB rămân fără locuri de muncă de la 1 ianuarie 2024

În prezent,indemnizațiile fixe ale membrilor Consiliului de Administrație ai STB sunt de 11.640 lei brut/lună. Au loc maxim 2 ședințe.

De la 1 ianuarie, însă, 15% din cei 10.000 de angajați ai STB vor rămâne fără loc de muncă – drept urmare a intrării în vigoare a Ordonanței privind economiile la buget. Florin Melciu spune că se vor tăia posturi administrative, nu de șoferi.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Indemnizații mai mari pentru membrii Consiliului de Administrație al STB, doar pentru două săptămâni