Confidenţialitate

Indemnizații mai mari pentru membrii Consiliului de Administrație al STB, doar pentru două săptămâni

Un membru al Adunării Generale a Acționarilor de la Societatea de Transport București explică la Europa FM că indemnizațiile membrilor din Consiliul de Administrație s-au mărit pentru că societatea a avut rezultate foarte bune.

În plus, el spune că majorarea va fi valabilă doar două săptămâni, pentru că apoi va intra în vigoare așa-numita Ordonanță a Austerității și, ca urmare, indemnizațiile vor scădea.

Potrivit unei hotărâri a Adunării Generale a Acționarilor, de la sfârșitul lunii trecute, indemnizațiile fixe ale membrilor Consiliului de Administrație ai STB au fost majorate de la 11.640 lei brut/lună la circa 18.285 de lei brut. Iar Indemnizației fixe i se adaugă și una variabilă, anuală, în funcție de performanță.

Astfel, câștigul ajunge la aproximativ 36.000 lei/lună/brut, echivalentul a 7.300 de euro pe lună/brut.

Florin Melciu, unul dintre membrii Adunării Generale a Acționarilor de la STB, explică:

“Această decizie e doar pentru două săptămâni. Pentru că, de pe 29 decembrie, intră în vigoare noua lege și  15 % din posturi se taie. Și indemnizațiile – atât ale directorului general, cât și ale membrilor Consiliului de Administrație – se reduc cu 60 %.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De ce s-au mărit, însă, indemnizațiile chiar și pentru 2 săptămâni?

“Anul ăsta, STB-ul a avut indicatori foarte buni de performanță, plus că încasările au crescut cu circa 40 % “- spune Florin Melciu, unul dintre membrii Adunării Generale a Acționarilor de la STB

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la 1 ianuarie, însă, 15 % din cei 10.000 de angajați ai STB vor rămâne fără loc de muncă – drept urmare a intrării în vigoare a ordonanței ărivind economiile la buget.

Florin Melciu spune că se vor tăia posturi administrative, nu de șoferi.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Primăria Capitalei vrea să instaleze panouri digitale de informare în stațiile STB | AUDIO