Statul Islamic ascunde luptători jihadiști pe bărcile pline cu imigranți care ajung în Europa

Declaratiile au fost facute de un oficial libian, care precizeaza ca exista intelegeri incheiate intre proprietarii de barci care transporta imigranti si militantii islamisti.

Un consilier al guvernului libian a declarat pentru BBC că a obținut informatiile în urma discuțiilor pe care le-a purtat cu proprietarii de bărci din zonele din nordul Africii controlate de militanții jihadiști.

Oficialul susține că Statul Islamic le permite să continue operațiunile de trimitere de imigranți ilegali în schimbul a jumatate din veniturile pe care le obțin de pe urma fiecărui transport de imigranți. Datele ONU arata ca aproape 60.000 de oameni au încercat in acest an să traverseze Marea Mediterană. Se estimeaza că peste 1.800 de oameni și-au pierdut viața in utimele sase luni în timp ce încercau să ajungă în Europa, avand in vedere ca barcile in care calatoresc sunt nesigure și supraaglomerate. Oficialul libian adaugat faptul ca islamistii profita de faptul ca politia europeana nu știe cine face parte din Statul Islamic și cine este refugiat.

Totodata el a avertizat ca jihadiștii plănuiesc comiterea de atacuri în Europa.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS