Statul a strans mai putini bani la buget dupa ce Guvernul a introdus supra-acciza pe carburanti (AUDIO)

Vânzările au scăzut în al doilea trimestru al anului, cu aproximativ 20%, arată chiar datele Fiscului, confirmate pentru EuropaFM.

Așadar, șoferii au cumpărat mai puțină benzină, după creșterea prețurilor, ca urmare a introducerii accizei în luna aprilie. De fapt, au cumpărat mai puțină benzină din România. Mulți au preferat să facă plinul în străinătate, unde e mai ieftin.

Mulți transportatori au căutat soluții pentru a evita plata accizei la combustibil – spune Radu Dinescu, secretar general al Uniunii Transportatorilor din România. Transportatorii nu s-au bazat nici pe promisiunea guvernului, potrivit căreia ar urma să primească o dată la trei luni, 4 eurocenți/litru de motorină. Normele de aplicare a ordonanței care reglementează această plată au apărut târziu și nu sunt deloc încurajatoare. Birocrația e mare, iar procedurile pot să-l scoată în pierdere pe transportator.

Pentru cei care vând combustibilul, ar fi mai multe motive care au dus la scăderea vânzărilor, a spus Ion Tache, președintele Asociației Benzinarilor din România.

Transportatorii spun, însă, că tendința de scăderea vânzărilor de combustibil în România va continua și se va accentua.