Confidenţialitate

Stațiile de război electronic din Crimeea sunt activate înaintea summitului Biden-Putin

Staţiile de război electronic vor fi activate în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Moscova, în 2014, în special în zona graniţei administrative cu Ucraina, scrie presa rusă, citată de Agerpres. Măsura este luată pentru a împiedica eventuale provocări ucrainene în spaţiul aerian rusesc, înaintea întâlnirii la vârf dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden, miercuri la Geneva.

“Staţiile de război electronic vor fi activate miercuri în Crimeea pentru a împiedica eventuale provocări din partea Ucrainei. Este cel mai reţinut pas posibil, dar necesar pentru prevenirea incidentelor”, a declarat un responsabil militar, sub rezerva anonimatului.

În acest context el a avertizat că “intrarea vreunei drone ucrainene în spaţiul aerian al Crimeii va fi catalogată drept un act de agresiune, prin urmare aparatul va fi distrus”.

Preşedinţii Rusiei, Vladimir Putin, şi SUA, Joe Biden, se întâlnesc miercuri la Geneva în cadrul unui summit destinat să aplaneze tensiunile ruso-americane şi să încerce să identifice sectoarele în care Rusia şi SUA ar putea coopera.