Statele Unite trimit 1.400 de militari in Liberia

Militarii americani vor ajuta la ținerea sub control a epidemiei de Ebola.

Statele Unite vor trimite aproximativ 1.400 de militari în Liberia în următoarele săptămâni. Măsura face parte din eforturile Washingtonului de a ține sub control epidemia de Ebola în Africa de Vest, a anunțat Pentagonul.

Anunțul vine la scurt timp după ce o persoană a fost diagnosticată cu acest virus mortal pe teritoriul american, după revenirea sa dintr-o călătorie în Liberia.

Soldații urmează să ajungă la Monrovia, capitala Liberiei. Pentagonul a dat asigurări că soldații aflați în această misiune nu vor avea contact direct cu pacienții infectați de virus.

Ei se vor alătura celor 200 de militari americani aflați deja acolo și care ajută la pregătirea personalului sanitar pe teren.

Încă de la sfârșitul lunii trecute, președintele Barack Obama spunea că va trimite 3.000 de soldați în Liberia pentru a oferi sprijin logistic personalului care luptă în fiecare zi contra epidemiei, cea mai gravă de la apariția virusului în 1976.

Ebola a provocat moartea a peste 3.000 de persoane, aproape jumătate din cele 6.500 de persoane infectate care se află în evidență medicală, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.