Statele Unite înregistrează o prăbușire economică fără precedent, cea mai mare din istoria modernă a țării | AUDIO

Din cauza crizei coronavirus, care a lăsat fără servicii aproape un milion și jumătate de americani, produsul intern brut a scăzut cu aproape 33 la sută, în trimestrul a doilea.

Imediat după publicarea cifrelor, președintele Donald Trump a anunțat că ar putea amâna alegerile prezidențiale din această toamnă, ceea ce, potrivit Constituției, nu poate face de unul singur.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Departamentul pentru Comerț al SUA a anunțat că PIB-ul a scăzut cu 32.9 la sută din cauza închiderii multor firme care au pus mai presus protecția împotriva coronavirus. COVID-19 a ucis peste 150 de mii de americani.

Prăbușirea economică de acum este de aproape patru ori mai mare decât în timpul marii recesiuni din anii 30.

În sudul țării, începe sezonul uraganelor ceea ce-i face pe oamenii de afaceri să fie pesimiști în ceea ce privește revenirea.

După anunțul Departamentului pentru Comerț, președintele Donald Trump a avertizat că alegerile prezidențiale din 3 noiembrie ar putea fi amânate.

Doar că în SUA, Congresul este cel care decide data scrutinului. Indiferent de când vor fi organizate alegerile, mandatul lui Donald Trump se încheie la începutul anului viitor.

Fostul președinte Barack Obama a făcut un apel la Legislativul American să schimbe rapid legile electorale, inclusiv să facă din ziua votului o sărbătoare națională, astfel încât cât mai mulți americani să-și exprime opțiunea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS