Confidenţialitate

Statele europene își pun la punct strategia de vaccinare împotriva COVID-19 | AUDIO

La fel ca România, și alte state europene își pun la punct strategia de vaccinare împotriva COVID-19, iar una din priorități este stabilirea căror categorii profesionale li se va face vaccinul mai întâi.

Concluzia unanimă este că pentru ca vaccinarea să ducă la reducerea intensității pandemiei, ideal ar fi cel puțin trei sferturi din populație să fie imunizată cu serurile aprobate de autorități.

În Franţa, pe lângă personalul medical, vor fi vaccinaţi şi şoferii de taxi şi alţi profesionişti care au contact cu publicul larg.

În Germania, prioritate vor avea medicii şi persoanele la risc. Tot în landuri, autoritățile au stabilit și centrele de vaccinare, câteva zeci, unde populația va veni să facă injecțiile.

În Spania, directorul Centrului de Alerte Sanitare, a explicat că este nevoie de vaccinarea a cel puţin 66% din populaţie. „Dacă vaccinul nu este eficient 100%, trebuie să vaccinăm  în jur de 70-75 %”, a explicat oficialul spaniol.

În Italia, primele doze vor ajunge la angajații din sănătate, apoi la persoanele în vârstă.

În România, prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19 vor avea, cel mai probabil, peste câteva luni, personalul din sănătate, din structurile de ordine publică și securitate națională și cei care au grijă de infrastructura critică: centrala atomoelectrică, uzine de apă și alte unități care asigură necesități de bază.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru