Statele europene continuă să relaxeze restricțiile. În Polonia, a crescut numărul infecțiilor

În Europa, continuă trecerea la noi etape de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Dar relaxarea restricțiilor a provocat, în unele țări, o creștere a numărului de persoane infectate. Este și cazul Poloniei, care a raportat în ultimele două zile peste 1100 de noi cazuri de COVID-19.

Țară cu peste 38 de milioane de locuitori, Polonia a înregistrat peste 26.000 de cazuri de COVID-19 și cel puțin 1150 de decese. La sfârșitul lunii mai, după o scădere a numărului de îmbolnăviri zilnice, autoritățile poloneze au permis adunările publice cu cel mult 150 de persoane și au eliminat obligativitatea de a purta mască, cu condiția să existe măcar doi metri între persoane.

În ultimele două zile, au fost raportate peste 550 de noi cazuri confirmate într-o singură zi. Două tremi dintre persoanele infectate cu noul coronavirus sunt angajați ai unei mine din sudul țării și rudele lor.

Între timp, Spania trece de luni la o nouă etapă de relaxare a restricțiilor. În Barcelona, va fi permis scăldatul pentru cei care merg la plajă, iar în Madrid, cei care călătoresc cu metroul nu mai sunt obligați să păstreze un loc liber.

Cu toate acestea, după cum scrie El Pais, călătorii continuă să păstreze distanța. Spania a înregistrat peste 240 de mii de cazuri de coronavirus și 27.000 de morți. În ultima săptămână, au fost 72 de decese.

În Marea Britanie, a intrat în vigoare obligația de a sta în izolare la domiciliu, timp de 14 zile, pentru cei care revin din străinătate. Cine nu respectă regula riscă o amendă de o mie de lire sterline.

Mulți critică acestă măsură și spun că e greu să-i verifici pe toți dacă respectă într-adevăr această decizie. Guvernul de la Londra se angajează să îi cazeze în centre de carantină și pe cheltuiala lor, doar pe cei care la revenirea în țară, nu furnizează o adresă la care vor sta în izolare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS