Starețul Mănăstirii Prislop din Maramureș, demis în urma unui scandal sexual

Acuzat de conversații indecente, Starețul Mănăstirii Prislop din Maramureș a fost dat afară astăzi de reprezentanții Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Decizia a fost luată după ce în spațiul public a apărut o discuție “fără perdea” între preot și un fost călugăr.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române a explicat pentru Europa Fm decizia luată de Biserică.

„Acest fost preot stareţ, spun fost preot stareţ pentru că nu mai este. Încă din prima zi a cercetărilor s-a hotărât excluderea lui din aceea mănăstire, decăderea din funcţia de stareţ şi mutarea la o altă mănăstire, în calitate de simplu monah. Am înţeles, aşadar, că a recunoscut prezenţa în acel dialog. Cercetarea va continua. Nu putea fi totul rezolvat într-o singură zi. Am fost asigurat că cercetarea lui va continua şi, dacă va fi găsit vinovat, în sensul că a avut sau intenţiona să aibă contacte cu anumite persoane de acelaşi sex se va ajunge la pedeapsa maximă pentru un cleric, adică la caterisire”, a precizat Vasile Bănescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Starețul Mănăstirii Prislop, părintele Celestin, a fost sancționat, miercuri, de Episcopia Maramureșului și Sătmarului. Acesta a fost suspendat din funcție, fiind acuzat că ar fi răspuns avansurilor unui fost călugăr. În discuția dintre cei doi, preotul recunoaște că ar fi homosexual, iar fostul călugăr face referire la uniforma pe care starețul o poartă, afirmând că îi place.

În aceeași discuție pe facebook, preotul și-ar fi dat întâlnire la mănăstire cu acesta. Miercuri, ei doi au fost chemați la Episcopie și puși față în față, iar reprezentanții Bisericii susțin că dialogul dintre ei a fost cât se poate de real. Starețul susține însă că e nevinovat și că îl va acționa în instanță pe fostul călugăr.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS